Home > Activiteiten > Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Jarig? Iets te vieren? Dat kan ook bij ons. Voor kinderen is er van alles te beleven in het museum. 

Kijk nou eens!
4-7 jaar 
Voor de jonge jarige ontwikkelde MOTI het programma Kijk nou eens! De feestvarkens kunnen in de interactieve tentoonstelling Waanzien kennismaken met mediawijsheid en de invloed van alledaagse beelden. Spelenderwijs leren ze kijken naar producten uit de supermarkt, verschillende type mensen, hun favoriete tekenfilmfiguren en twee wereldberoemde schilderijen. 

Kinderen worden Vincent van Gogh en Het Meisje met de Parel en toveren zichzelf om in levende schilderijen. Tijdens een bezoek aan onze supermarkt spelen de kinderen een associatiespel. Bij het oversteekspel kruipen ze in de huid van een ander en bij Blokjesgeest maken ze hun favoriete tekenfilmfiguur na met gekleurde stickers. Zo leren ze het belang van goed kijken op een actieve en creatieve manier. 


Minecraft at the Museum
7-12 jaar   
Minecraft at the Museum is een speelomgeving, die niet alleen veel informatie biedt over de game, maar vooral ontzettend cool is om te ervaren! MOTI heeft de foyer helemaal in Minecraft-stijl ingericht, zodat het net lijkt alsof je in een Minecraftlandschap het spel speelt. Ga aan de slag op één van de drie MOTI computers of neem je eigen device (smartphone, tablet of laptop) mee. Let op dat je de officiële Minecraft-app op je device hebt geïnstalleerd, zodat je op de MOTI Minecraft-server kunt spelen. 

Daarbij kun je door de digitale wereld van Minecraft lopen met een speciale 3D bril, de Oculus Rift! Speciale sensoren in de Oculus Rift houden je lichaamsbewegingen bij, waardoor het dus net lijkt alsof je in de echte digitale Minecraft-omgeving loopt. Nog nooit kwam Minecraft zo dichtbij... Ook maak je tijdens dit kinderfeestje je eigen Minecraft Masker en word je een echte Steve, Creeper of Enderman! 

Informatie en boeken
Voor informatie of boeken neemt u contact op met 076 529 99 00 of e-mail. Wij kunnen u zeggen of er nog plaats is op de door u voorgestelde datum. MOTI organiseert een onvergetelijk kinderfeestje voor €125,- (inclusief BTW, maximaal twaalf kinderen). Hierbij is inbegrepen begeleiding, limonade, een traktatie voor iedereen en een presentje aan de jarige namens MOTI. Wij verzoeken u vriendelijk uw reservering uiterlijk tot twee weken voor de gewenste datum van bezoek bij ons vast te leggen.