Home > Activiteiten > Kinderspeurtocht

Kinderspeurtocht

Te beleven tot en met 15 mei 2016

Maak je museumbezoek aan MOTI compleet en ontdek de informatieve game-omgeving Minecraft at the Museum!

Kom in de zomervakantie naar MOTI en maak kennis met Minecraft! Minecraft is zowel een spel als een bouwomgeving, waarin spelers individueel of samen een digitale wereld bouwen met een LEGO-achtig blokkensysteem. Het spel is al vanaf zijn release in 2011 een enorme rage onder kinderen, tieners en volwassenen. In vijf jaar tijd heeft de game al een ware cultstatus weten te bereiken. 

Minecraft at the Museum: meer dan alleen de game
In de foyer van MOTI kun je zowel online als offline Minecraft ontdekken. Minecraft at the Museum is een speelomgeving, die niet alleen veel informatie biedt over de game, maar vooral ontzettend cool is om te ervaren! MOTI heeft de foyer helemaal in Minecraft-stijl ingericht, zodat het net lijkt alsof je in een Minecraftlandschap het spel speelt. Ga aan de slag op één van de drie MOTI computers of neem je eigen device (smartphone, tablet of laptop) mee. Let op dat je de officiële Minecraft-app op je device hebt geïnstalleerd, zodat je op de MOTI Minecraft-server kunt spelen. 
 
Voor wie meer wil dan alleen de game spelen, biedt MOTI een upgrade van je Minecraft-ervaring. Je kunt vanaf nu ook door de digitale wereld van Minecraft lopen met een speciale 3D bril, de Oculus Rift! Speciale sensoren in de Oculus Rift houden je lichaamsbewegingen bij, waardoor het dus net lijkt alsof je in de echte digitale Minecraft-omgeving loopt. Nog nooit kwam Minecraft zo dichtbij... Deze unieke ervaring mag je niet missen!
 
Uiteraard heeft MOTI ook aan de kleinere bezoekers gedacht. Terwijl u geniet van een kopje koffie of lekkere lunch, kunnen jonge bezoekers aan de slag met mooie Minecraft kleur- en knutselplaten in het MOTI Café. Wil je een leuk aandenken aan je bezoek aan Minecraft at the Museum? Maak dan een foto van jezelf als Steve, Creeper of Enderman en deel jouw selfie via social media met #MOTIMinecraft. Ook krijgt elke bezoeker van Minecraft at the Museum een toffe poster cadeau met allerlei tips & trics en informatie over Minecraft. In onze Museumshop vind je coole Minecraft-instructieboeken om mee naar huis te nemen!
 
Minecraft at the Museum Plus
Ben jij een echte Minecraft pro? Elke maand kiest MOTI namelijk de meest ingewikkelde, bijzondere en mooiste creaties uit en wordt er een Minecraft Master of the Monthuitgeroepen. Wat moet je doen? Maak 3 screenshots van jouw meest bijzondere bouwwerk in Minecraft en mail die naar kirsten@motimuseum.com onder vermelding van ‘Minecraft Master’. Zet in dit bericht je naam en leeftijd en omschrijf kort wat je hebt gebouwd. Houd de Facebookpagina van MOTI in de gaten, want hier wordt Minecraft Master of the 
Month bekend gemaakt!
 
In de herfstvakantie, op woensdag 28 oktober 2015, is in MOTI een Minecraft wedstrijddag! Tussen 11.00 uur en 17.00 uur kun je in MOTI mee doen aan de wedstrijd, en krijg je tips en trucs van Minecraft experts. Bouw een object in de MOTI Minecraft-server en beoordeel elkaars creaties. Aan het einde van deze dag wordt door een professionele jury de Minecraft Master uitgeroepen, die naar huis gaat met een mooie prijs. Jij wilt daar toch ook bij zijn? Mail dus naar info@motimuseum.com onder vermelding van ‘Minecraft wedstrijddag’, met daarin je naam en leeftijd om een plaats te reserveren. Geef je snel op, want vol = vol! En neem je eigen device mee, want het wordt druk!
 
Voor wie meer uit zijn museumbezoek wil halen, biedt MOTI ook spannende speurtochten door de andere tentoonstellingen, zoals Born Digital, Welcome to the Imagesphere en WAANZIEN.

 

Veelgestelde vragen rondom Minecraft at the Museum

1. Moeten bezoekers betalen voor Minecraft at the Museum
Niet apart, maar er moet wel toegang betaald worden voor het museum.

2.Voor welke leeftijd is het geschikt? 
Minecraft is geschikt voor spelers van 6 tot 100, maar vooral een hit bij kinderen van 10 tot 16 jaar.

3. Is het spel eenvoudig te spelen? 
Ja, Minecraft is een zeer toegankelijk spel voor mensen van alle leeftijden, ook voor mensen met weinig game-ervaring.

4. Hoeveel kinderen kunnen tegelijkertijd Minecraft spelen in MOTI? 
MOTI biedt drie Minecraft stations. Als een kind mee wil doen op een eigen device, kan dat ook. De inloggegevens voor de server zijn beschikbaar bij de balie en in de speelomgeving.

5. Wat kan ik doen als alle stations bezet zijn?
MOTI biedt tijdens de zomer een uitgebreid programma voor kinderen en gezinnen, zoals speurtochten door de tentoonstellingen Born Digital en WAANZIEN. Lees hier het volledige zomerprogramma voor kids.

6. Is er begeleiding vanuit het museum bij Minecraft at the Museum
Er is geen begeleiding in de vorm van suppoosten, maar MOTI biedt instructieboekjes aan de werkstations. Kinderen kunnen zelf uit de voeten met het spel en het begeleidend materiaal dat speciaal voor de jongste bezoekers van het museum is gemaakt. MOTI vraagt ouders een oogje in het zeil te houden bij bezoekers onder de 12 jaar. 

7. Kunnen kinderen hun Minecraft bouwwerk mee naar huis nemen? 
Nee. Minecraft is digitaal en blijft bestaan in het MOTI landschap op de computer. Zo kunnen kinderen ook meedingen naar de titel MOTI Minecraft Master of the Universe, die we we tijdens de wedstrijddag op 28 oktober a.s. uitreiken. De knutselwerkjes van papier mogen natuurlijk wel mee naar huis.

8. Kunnen kinderen vanuit huis op de Minecraft MOTI-server? 
Nee, MOTI’s Minecraft staat op een aparte server, die speciaal voor bezoekers is ingesteld.

9. Kan ik zonder reservering naar Minecraft at the Museum?
Reserveren is niet nodig. Er zijn drie Minecraft-werkstations beschikbaar. Bij drukte handhaaft het museum een maximale speeltijd van 20 minuten per kind. Daarbij is het mogelijk om op een eigen device Minecraft at the Museum te spelen, mits je de laatste update van de Minecraft-app op je apparaat hebt geïnstalleerd.    

10. Kunnen we met een groep kinderen komen? 
Voor BSO’s biedt MOTI de mogelijkheid met een groep te komen Minecraften. Hiervoor kunt u contact opnemen met het museum via info@motimuseum.com.