Home > Activiteiten > Kinderspeurtocht

Kinderspeurtocht

De onderstaande speurtochten in het museum zijn zelfstandig door de kinderen te doen. Voor jongere bezoekers wordt aangeraden de speurtochten samen met hun familie te doen. Alle speurtochten zijn kosteloos te verkrijgen aan de receptie bij MOTI.
*Let op! Minecraft at the Museum is geen speurtocht, maar een informatieve speelomgeving.

iPuzzle
Kinderen 4-6 jaar
De allerjongste bezoekers van MOTI kunnen de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere bezoeken met de iPuzzle! Deze analoge tablet leidt je langs de mooiste kunstwerken in de tentoonstelling. Zoek een oude en nieuwe versie van hetzelfde plaatje op de iPuzzle en ontdek zo de geschiedenis van beeldcultuur! 

Minecraft at the Museum*
Bezoekers 6-100 jaar
In de foyer van MOTI kun je zowel online als offline kennismaken met Minecraft. Minecraft at the Museum is een informatieve speelomgeving, die niet alleen heel leerzaam voor jong & oud is, maar vooral ontzettend cool om te ervaren! Je kunt meteen spelen: speel op één van de drie MOTI computers of neem je eigen device (smartphone, tablet of laptop) mee. Thuis kun je natuurlijk ook Minecraft spelen. Echter, in MOTI speel je het spel niet alleen in een bijzondere online omgeving, maar ook in een speciaal vormgegeven fysieke omgeving! Lees hier meer over Minecraft at the Museum.

Klikkie
Kinderen 8-12 jaar
Klikkie is weer terug met een gloednieuwe speurtocht voor families! Help MOTI's avatar Klikkie in de tentoonstelling Planet Hype. Zoek de foto's, beantwoord de vragen en ontdek hoe Klikkie omgaat met hypes...
 
Beeldcode kraken
Kinderen 8 - 12 jaar
Door middel van deze speurtocht maken kinderen kennis met de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere. Ontdek hoe digitaal denken in één eeuw tijd ons idee over ontwerpen totaal heeft veranderd. Speur langs de hoogtepunten uit de tentoonstelling en maak kennis met de geschiedenis van beeldcultuur!

Waanzien-paspoort
Vanaf 10 jaar
Kinderen vanaf 10 jaar krijgen gratis een speciaal paspoort bij de balie uitgereikt Waanzien om te bezoeken. In deze fantastische tentoonstelling maken jongeren kennis met beeldcultuur. Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale kledingvoorschriften en schoonheidsidealen? Hoe houden je hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou?