Home > Activiteiten > Kinderspeurtocht

Kinderspeurtocht

Onderstaande speurtochten in het museum zijn zelfstandig door de kinderen te doen. Voor jongere bezoekers wordt aangeraden de speurtochten samen met hun familie te doen. Alle speurtochten zijn kosteloos te verkrijgen aan de receptie bij MOTI.

iPuzzle
Kinderen 4-6 jaar
De allerjongste bezoekers van MOTI kunnen de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere bezoeken met de iPuzzle! Deze analoge tablet leidt je langs de mooiste kunstwerken in de tentoonstelling. Zoek een oude en nieuwe versie van hetzelfde plaatje op de iPuzzle en ontdek zo de geschiedenis van beeldcultuur!

Beeldcode kraken
Kinderen 8 - 12 jaar
Door middel van deze speurtocht maken kinderen kennis met de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere. Ontdek hoe digitaal denken in één eeuw tijd ons idee over ontwerpen totaal heeft veranderd. Speur langs negen hoogtepunten uit de tentoonstelling en maak kennis met de geschiedenis van beeldcultuur!

Klikkie
Kinderen 8 – 12 jaar
Kom speuren in Born Digital! Deze tentoonstelling gaat over jonge beeldmakers, die zijn opgegroeid in het digitale tijdperk. Hier is Klikkie gevangen geraakt in de analoge wereld. Door een spannende speurtocht kun jij hem weer terugsturen naar de digitale wereld. Je kunt Klikkie nog tot en met 13 september 2015 redden!

Waanzien-paspoort
vanaf 10 jaar
Kinderen vanaf 10 jaar krijgen gratis een speciaal paspoort bij de balie uitgereikt Waanzien om te bezoeken. In deze fantastische tentoonstelling maken jongeren kennis met beeldcultuur. Hoe word je wijs uit de beeldenwaan van de dag? Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarketeers? Laat jij je beïnvloeden door sociale kledingvoorschriften en schoonheidsidealen? Hoe houden je hersenen je voor de gek met beeld? Kortom: wat doe jij met beeld en wat doet beeld met jou? Bezoek Waanzien nog tot en met 31 mei 2016!