Home > Museum > Nieuws

Vrijdag 19 februari

MOTI viert de iconen

Vanaf 2 april 2016 viert MOTI twee kunsthistorische iconen: Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh. Middels de tentoonstellingen Nieuwe Lusten en Van Gogh Mini's wordt de culturele erfenis van deze wereldberoemde kunstenaars onderzocht. Een uniek kunstwerk wordt een icoon als het door miljoenen mensen.. Meer »

Vrijdag 12 februari

MOTI ontvangt €350.000 van landelijke fondsen

MOTI, Museum of the Image in Breda heeft in de eerste vijf weken van 2016 al €350.000,- aan financiële middelen ontvangen. Het geldbedrag wordt ingezet ter bevordering van de museale collectie van MOTI en onder andere de ontwikkeling van de nieuwe tentoonstellingen Nieuwe Lusten en Van Gogh.. Meer »

Zaterdag 09 januari

Film Branded Dreams van Studio Smack aangekocht door MOTI

Vrijdag 8 januari jl. lanceerde MOTI de nieuwste aankoop van het museum: de film Branded Dreams van Studio Smack. Met deze prachtige video breidt MOTI de museale collectie uit met werk van Bredase kunstenaars. We leven vandaag de dag in een wereld waarin we worden overspoeld met allerlei beelden.. Meer »

Woensdag 06 januari

MOTI V.R.

Met trots presenteert MOTI de MOTI V.R .. Dit is een virtueel museum, waarin men met een speciale 3D-bril, de Oculus Rift, op een bijzondere reis door de wereld van beeldcultuur kan gaan. MOTI V.R. is een architectonische constructie, waarbij beelden en objecten zijn gebruikt als bouwstenen om een nieuw.. Meer »

Zaterdag 02 januari

Nieuwsbrief #2 Mieke Gerritzen

Beste lezer, Vanaf 2 april 2016 worden twee iconen uit de kunstgeschiedenis gevierd: Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh. Een uniek kunstwerk wordt een icoon als het door miljoenen mensen collectief wordt herinnerd en belangrijk geacht. In MOTI worden niet de originele kunstwerken vertoond, maar.. Meer »

Page
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...