Zomerschoenen

De zon schijnt weer! We hebben met smart gewacht op dit moment supreme. Nu we weer de warmte van de zon op de huid kunnen voelen, is het tijd om de rokken en broeken in te korten en de zomerschoenen weer uit de kast te toveren!

Pauline van Dongen heeft deze schoenen met een 3D printer ontworpen, als onderdeel van haar collectie Morphogenesis. Na haar eerdere ervaring in schoenenontwerp, waarmee ze de Sacha Golden heel Award won voor haar Vertigo-ontwerp (2010), wilde ze wederom graag een totaalbeeld creëren voor haar master aan het fashion Institute in Arnhem. Het schoenontwerp is in samenwerking met Freedom of Creation. De innovatieve technieken van een 3D printer gaven haar de mogelijkheid om het sculpturale gevoel van kleding te vertalen naar een vaste vorm van polyamide. Pauline was in staat zo om grenzeloos te ontwerpen. Het resultaat hiervan uit zich in een sculpturale schoen met organische lijnen. De polyamide muiltjes, gemaakt met een 3D printer, hebben een futuristische look en sluiten feilloos aan bij de rest van Pauline’s collectie.

De schoenen zijn nu te zien in MOTI, als onderdeel van de tentoonstelling Couture Graphique, die te zien is tot en met 8 augustus 2013.

Fotograaf: Eline Baggen 

Meer