Projecten

MOTI V.R.

Met trots presenteert MOTI de MOTI V.R.: een museum in virtual reality. Met een speciale 3D-bril, de Oculus Rift, gaat u op een bijzondere reis door de wereld van beeldcultuur. MOTI V.R. is een architectonische constructie, waarbij beelden en objecten zijn gebruikt als bouwstenen om een nieuw virtueel museum te realiseren.

Musea zijn al eeuwenlang belangrijke instituten voor de overdracht van (kunst)historische kennis. Ze zijn echter weinig mobiel en de kennis blijft hierdoor vaak op één plek. MOTI wil dat anders doen. Met de MOTI V.R. presenteert het museum zich in virtual reality (V.R.). Hierdoor kan het museum ook buiten de museale muren zijn kennis van beeldcultuur delen met een breed publiek.

Kom shoppen in de digitale kunstsupermarkt.

Kunstenaar Geoffrey Lillemon (1981) ontwikkelde voor MOTI een Oculus Rift-zetel met een bijzondere virtuele tour door de wereld van beeldcultuur. Ontdek zo onder meer de waarde van iconische kunstwerken of kom shoppen in de digitale kunstsupermarkt.

Waar en wanneer?
De MOTI V.R. is te bewonderen in de tentoonstelling Welcome to the Imagesphere. Daarna wordt de MOTI V.R. gepresenteerd op verschillende locaties in Nederland en België. Een compleet tourschema volgt nog, dus houd de website in de gaten.

De makers

De MOTI V.R. is tot stand gekomen in samenwerking met:

Een bijzondere virtuele tour door de wereld van beeldcultuur
Een bijzondere virtuele tour door de wereld van beeldcultuur
Still_uit_MOTI_VR-02

Met dank aan:

Bekijk ook

1240x1756px
Projecten

Cafe Livre over Nieuwe lusten

Nu te zien
NieuweLusten_TalkshowJunior_webbanner_1240x1756px
Projecten

Talkshow Nieuwe Lusten Junior

Nu te zien