Home > Tentoonstellingen > Geweest > Dutch Design Database

Dutch Design DatabaseTot eind januari 2010

Rond 1950 telde Nederland ruim 100 grafisch ontwerpers. Zestig jaar later zijn er meer dan 5000 mensen actief in de grafisch ontwerpbranche. De tentoonstelling Dutch Design Database toont hoe het vak zich ontwikkelde van een beroep van enkele eenlingen tot een sector met 180 bureaus met 5 of meer werknemers en een totale omzet van ruim 400 miljoen euro.

Database
De tentoonstelling is een database die zowel in fysieke als in digitale, interactieve vorm wordt weergegeven. In de digitale database zijn 15.000 ontwerpen verzameld. De database kan digitaal worden doorzocht en individuele werken kunnen worden bekeken. De digitale presentatie legt bovendien verbanden tussen werken naar ontwerper, onderwerp of mediumtype.

Digitale conservering

De Dutch Design Database is tijdens de tentoonstelling nog aangevuld. Via een online platform kon iedere ontwerper werk uploaden. Op deze manier wilde de tentoonstelling ook bijdragen aan de discussie over de digitale conservering van het grafisch erfgoed en de conservering van digitaal grafisch werk.